Nemísta měst - křest knihy

Zdroj
CAMP
Vložil
Tisková zpráva
08.11.2019 08:55
Praha

V pátek 8. listopadu 2019 od 18:30 hodin se v pražském CAMPu uskuteční křest publikace Nemísta měst od Anny Beaty Háblové.

Opomíjené, pomíjivé a míjené prostory měst, to zkoumá nová kniha Anny Beaty Háblové. Některá nemísta vznikají nekoncepční výstavbou, jiná jen tím, že chybí důvod k zastavení. Některá nás dráždí a odrazují, v jiných nacházíme únik před předvídatelností veřejného prostoru. Povídková „zastavení“, uvozující esejistické kapitoly, umožňují nahlédnout na problematiku v rozšířené perspektivě.
Rob se zabydlí v nevyužívaném prostoru železničního křížení na periferii Londýna. Chang opustí tradiční rolničení a začne třídit plasty, s jejichž špínou a zápachem žije v důvěrné blízkosti. Pro Ramiho je uprchlický tábor vězením s unavenou nadějí na útěk. Ale je zde i řada dalších, pro které je potřeba vztahu s místem zásadní. Skrze místo, jeho historii a charakter totiž objevujeme to, čemu se říká domov, „naše místo“ ve světě.
Knihu pokřtí Petr Zeman ze spolku Prázdné domy, hosté večera budou prof. Petr Kratochvíl a bubeník František. Kniha vychází v nakladatelství Host.

Facebooková událost >
0 komentářů
přidat komentář

Související články