Chrudim může postavit skatepark, chráněný křeček v lokalitě není

Vložil
ČTK
12.07.2019 13:55
Chrudim


Chrudim - Město Chrudim může v budoucnu postavit u levého břehu Chrudimky skatepark. Informace o tom, že v místě žije chráněný křeček polní, se nepotvrdily. Průzkum jeho výskytu trval od jara do léta, řekl ČTK starosta František Pilný (ANO). Skatepark má stát u cyklostezky mezi levým břehem Chrudimky a okružní křižovatkou u Teska.


V lokalitě bylo sedm zemních nor, ale nejspíš už nebyly obydlené. Odborníci kolem rozmístili pasti, které uloví zvíře a neublíží mu. Kolem rozsypaly také takzvaná písková lože, která zachycují zvířecí stopy.

Křeček se za několik měsíců neobjevil, odborníci chytili pouze jednoho ježka východního. Kdyby křeček v lokalitě žil, mělo město povinnost ho odchytit a přestěhovat na jiné vhodné místo.

Skatepark bude v záplavovém území, proto Chrudim musela získat povolení odboru životního prostředí a Povodí Labe. Sportoviště bude mít rozlohu 1500 metrů čtverečních. Rampy a pojezdné plochy budou betonové. Překážky budou propojené do sekcí. Jejich obtížnost bude stupňována.

Nové sportoviště nahradí starší skatepark, který je u zimního stadionu vedle letní plovárny. Na uvolněném místě město z části postaví komunikaci, z části parkoviště.
0 komentářů
přidat komentář