Prostějov plánuje opravit část centra včetně společenského domu

Vložil
ČTK
26.03.2019 13:05
Prostějov

Prostějov - Rekonstruovat část historického centra Prostějova plánuje v příštích letech radnice, jejíž záměr počítá i s opravou chátrající budovy Kulturního a společenského centra. Náklady na rekonstrukci společenského domu jsou zatím předběžně odhadovány na 190 milionů korun. Přesná výše investice bude známa po zpracování projektu a uzavření výběrového řízení na dodavatele. ČTK to dnes sdělil náměstek prostějovského primátora Jiří Rozehnal (ANO).


"Zadání projektové dokumentace na rekonstrukci společenského domu předpokládáme v druhé polovině letošního roku a počátek samotné rekonstrukce v jarních měsících roku 2020," uvedl Rozehnal.

Radnice nyní podle Rozehnala zároveň pracuje na návrhu zadání architektonické soutěže na revitalizaci části historického centra v okolí společenského domu, která léta chátrá. Prostor je ohraničen tržnicí, společenským domem a prostorem po bývalé sodovkárně. Záměr počítá i s opravou tržnice a stavbou parkovacího domu.

"Před zadáním soutěže bude návrh projednán se všemi předsedy zastupitelských klubů. Budeme se zabývat samozřejmě i připomínkami ze strany veřejností," podotkl Rozehnal.

Město se mohlo pustit do přípravy rekonstrukce společenského domu a jeho okolí poté, co odvolací Krajský soud v Brně v lednu potvrdil zneplatnění smlouvy prostějovské radnice s firmou Manthellan o plánované výstavbě obchodního domu Galerie Prostějov v této části centra města.
0 komentářů
přidat komentář