Nejvyšší kontrolní úřad vypsal zakázku na nové sídlo

Vložil
ČTK
25.03.2019 08:15
Praha

Masák & Partner s.r.o.

foto: Anna Vacková, E15
Praha - Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) spustil výběrové řízení na výstavbu nového sídla v pražských Holešovicích. O část dvou budov na rohu Ortenova náměstí se budou kontroloři dělit s parlamentní knihovnou a archivem Poslanecké sněmovny. Podle serveru E15.cz, který dnes o vypsání zakázky informoval, přesáhne hodnota stavební zakázky 570 milionů korun. Část dvou nových budov na rohu Ortenova náměstí vyhrazena pro potřeby parlamentní knihovny a archivu Poslanecké sněmovny.


Nové sídlo NKÚ bude mít rozlohu 7500 m² a vyroste na pozemku, který úřad vlastní. Po dokončení bude tvořit jednotný prostor s areálem bývalého holešovického pivovaru.

"Veškerá zadávací dokumentace k stavbě by měla být dostupná začátkem týdne," sdělil serveru E15.cz mluvčí kontrolního úřadu Jaroslav Broža. Architektonickou kancelář Masák&Partner, která bude mít podobu budov na starosti, vybral NKÚ již počátkem loňského roku, uvedl server.

Přibližně dvě třetiny rozpočtu na stavbu budovy mají jít ze státního rozpočtu. Zbývající částku pokryjí úspory NKÚ z dřívějších let.

V současnosti sídlí NKÚ v holešovické budově Tokovo, která patří společnosti CPI. Nynější nájemní smlouva má skončit v roce 2023. O výstavbě nové budovy NKÚ se spekuluje již několik let.
0 komentářů
přidat komentář

Související články