Brno za 20 milionů zrekonstruuje bazén na Ponávce

Vložil
ČTK
18.03.2019 16:35
Brno


Brno - Brno zrekonstruuje za 20 milionů korun bazén na Ponávce. Práce by se měly uskutečnit v letošním roce, řekl novinářům primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Půjde podle něj o opravy střechy a zateplení budovy. Díky tomu se uspoří za energie.


Radní Brna vybrali pro stavební práce společnost Kalaha. Jakmile uplynou zákonné lhůty, obě strany smlouvu podepíšou a firma převezme staveniště. "Z valné většiny to neomezí provoz, jinak budou omezení minimální. Práce se týkají střechy, zateplení budovy a ještě jsou tam nějaké drobnější práce uvnitř," uvedl Hladík. Dělníci vymění také okna a dveře.

Přes dva miliony korun by měla pokrýt dotace, zbytek dá město z rozpočtu. Objekt nabízí pětadvacetimetrový bazén. Cílem projektu je zlepšit energetickou náročnost budovy, šetřit energie a snížit produkci znečišťujících látek.

Brno investuje do oprav bazénů miliony korun. Opravuje bazény ve školách, loni například dokončilo rekonstrukci koupaliště Riviéra za více než 200 milionů korun, kde jsou nové nerezové vany a atrakce. Díky tomu se až zdvojnásobila návštěvnost, která loni přesáhla 168.000 lidí. V Městském plaveckém stadionu Lužánky město buduje za 15 milionů korun rekreační wellness zónu, na bazén chce město v budoucnu navázat stavbou akvaparku odhadem za půl miliardy korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články