Novák na MK dál řídí klíčové odbory, Jandák se durdí

Vložil
ČTK
30.11.2006 12:40
Praha

Praha - Dlouholetý první náměstek ministra kultury Zdeněk Novák, který v úterý oznámil svou rezignaci, má i nadále vliv na přidělování dotací a výběrová řízení na opravy památek. Ministr kultury Martin Štěpánek (za ODS) ho totiž pověřil řízením sekce kulturního dědictví, píše dnešní Právo.

    "Bude mít na starosti odbory investic, památkové péče a inspekce a odbor ochrany movitého kulturního dědictví, muzeí a galerií," řekl Právu vrchní ředitel sekce ministra kultury Milan Kupka.
    Exministr Vítězslav Jandák (ČSSD) tento krok kritizuje. "Je to děsivá finta na lidi, všechno tak totiž zůstává při starém a pan Novák má vliv na dotace i výběrová řízení dále," řekl Právu Jandák.
    Jandák dokonce na Nováka podal v červnu trestní oznámení - vycházel z nálezu Nejvyššího kontrolního úřadu kritizujícího špatné hospodaření ministerstva v minulých letech. Novák se bránil tím, že za hospodaření vždy zodpovídá příslušný náměstek, nikoli on.
    Protikorupční policie také údajně prošetřuje projekty, které pod Nováka během jeho dřívějšího působení na ministerstvu spadaly a u kterých existuje podezření na výrazné předražení.
0 komentářů
přidat komentář