Residence Nádraží Žižkov - vypsání architektonicko-urbanistické soutěže

Zdroj
Thomas Ivanov, Penta Real Estate
Vložil
Tisková zpráva
15.02.2019 20:40
Praha

Žižkov

Penta Real Estate – společně s českými dráhami a společností SUDOP - zvou místní i zahraniční architekty, architektonická studia a týmy k účasti na otevřené, mezinárodní architektonické a urbanistické soutěži. Cílem je najít ten nejlepší návrh pro rezidenční projekt v pražské části Žižkova.
Očekávaný rozsah je přibližně 500 bytových jednotek (46 200 m² celkové podlahové plochy) v kombinaci s objekty občanské vybavenosti komerčního nebo nekomerčního účelu.
Soutěž proběhne ve dvou kolech. První kolo je otevřené, kvalifikační. Pro účast v něm musí soutěžící odevzdat portfolio obsahující max. 10 stran, kde uvedou předcházející zkušenosti, reference a všeobecné pojetí návrhu. Pět porotou vybraných návrhů postoupí do druhého kola, jejich autoři budou požádáni, aby vytvořili podrobnější návrh. Každý vybraný uchazeč pozvaný do druhého kola získá honorář ve výši 10 000 eur.
O výsledcích soutěže bude rozhodovat desetičlenná porota. Pět členů je nezávislých na vyhlašovateli, pět členů zastupuje vyhlašovatele soutěže. Mezi nezávislými porotci je řada odborných autorit - architekti Zdeněk Fránek, Igor Marko nebo Jens Borstelmann.
Další informace o soutěži a registraci k účasti naleznete na webové stránce.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Regulérnost
Vích
16.02.19 10:45
zobrazit všechny komentáře

Související články