Pražská centrála společnosti Teekanne

Vložil
Tisková zpráva
05.02.2019 05:00
Wiesner-Hager Project s.r.o.

Pražská centrála německé společnosti Teekanne prošla kompletní přestavbou. Koncept, návrh a dodávku sériových nábytkářských prvků, včetně realizace atypických řešení, měla na starosti rakouská společnost Wiesner-Hager.

Wiesner-Hager zvolil koncept open-space, který rytmizoval důmyslnými zákoutími umožňujícími neformální schůzky v přechodových zónách, ale i oficiální meetingy v soukromí konferenční místnosti. Velkoryse pojatému prostoru recepce dominuje stěna pokrytá zelenými listy s proslulým červeným logem firmy Teekanne – zeleň ostatně oživuje jinak barevně střízlivý interiér, kterému dominují červené a černé prvky převzaté z loga společnosti. Velkorysé nástěnné panely s širokoformátovými fotografiemi čajových plantáží slouží zároveň jako lightboxy.

Pracovní stanice jsou osazené legendární kancelářskou židlí paro_2, která poskytuje nekompromisní ergonomiku a pokročilé funkce zaručující výjimečný komfort sezení. Do odpočinkových a přechodových zón architekti umístili židle macao v černé a červené barvě doplněné o vysoké barové židle ze stejné produktové řady. Neformální soukromí a dokonalé pohodlí pak zajišťují čalouněné sedačky řady element s bočními a zádovými panely, které fungují také jako zástěna.

Teekanne je legendární rodinná firma, která již od roku 1882 zpracovává a distribuuje ty nejlepší čaje z celého světa. Stála u zrodu mnoha inovací – jako první například začala používat strojově vyráběné čajové sáčky. Její klíčové hodnoty, především důraz na zpracování přátelské k životnímu prostředí s minimální ekologickou stopou, dokonale korespondují s přístupem rakouské společnosti Wiesner-Hager, která je průkopníkem konceptu udržitelnosti výroby v nábytkářském průmyslu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články