Jihomoravský kraj dá pět milionů na přípravu rekonstrukcí orloven a sokoloven

Vložil
ČTK
21.01.2019 08:20
Brno


Brno - Jihomoravský kraj dá skoro pět milionů korun obcím a tělovýchovným jednotám na projektové dokumentace pro rekonstrukce orloven a sokoloven. Novinářům to řekla mluvčí kraje Monika Brindzáková. Kraj tím reaguje na samostatný titul ministerstva pro místní rozvoj, které na tyto opravy také nabízí peníze. Obcím podle Brindzákové často chybějí prostředky na kvalitní projektovou dokumentaci, kterou mnohdy historické budovy potřebují.


Dotační program schválila krajská rada. V rozpočtu je vyčleněno 4,8 milionu korun na podporu přípravy rekonstrukcí. "Žadatelem může být pouze tělocvičná jednota nebo obec, která má v majetku historické sportovní zařízení. Výše dotace na jeden projekt se bude pohybovat od 200.000 do 500.000 korun," uvedla Brindzáková.

V případě, že bude žadatelem tělocvičná jednota, činí minimální podíl spoluúčasti žadatele 10 procent, u obce je to 30 procent z celkových uznatelných výdajů projektu. "Dotační titul by měl řešit problém nedostatku peněz obcí a tělocvičných jednot na kvalitní zpracování projektové dokumentace respektující historickou hodnotu těchto budov," řekl náměstek hejtmana Jan Vitula (TOP 09). Podle něj je záměrem navázat na dotační titul ministerstva.
0 komentářů
přidat komentář