Brno postaví nový pavilon Úrazové nemocnice, změní územní plán

Vložil
ČTK
16.01.2019 19:25
Brno

Brno - Brno chce zhruba za půl miliardy postavit nový pavilon Úrazové nemocnice. Musí kvůli tomu změnit územní plán. Novinářům to dnes řekl náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL). Změna územního plánu potrvá asi rok. Stavba pavilonu, kde budou operační sály, ARO i JIP a parkovací místa, by mohla začít v roce 2021 a hotová by měla být do roku a půl nebo do dvou let.


Pavilon má být naproti současnému areálu v místě parkoviště. Místo je vyčleněné v územním plánu pro zdravotnictví, je zde možné stavět, ale nedostačuje velikosti naplánovaného pavilonu. "Proto část místa s heliportem a asfaltem, které je určeno jako veřejné prostranství a nelze tam stavět, změníme v územním plánu pro účely zdravotnictví. Tím pádem tam budeme moct stavět ... Zbytek bude zeleň, aby tam mohl být park," popsal Hladík.

Nový pavilon bude mít osm pater a na střeše heliport. V prvních čtyřech patrech bude podle Hladíka parkoviště s kapacitou 160 míst, která nahradí zrušená místa na pozemním parkovišti. Zvýší se počet míst pro pacienty i návštěvy. V pátém až sedmém podlaží bude k dispozici sedm operačních sálů, protože současné sály už příliš nevyhovují. Dále tam budou anesteziologicko-resuscitační oddělení a jednotka intenzivní péče. Vznikne pro ně 26 lůžek. V posledním podlaží bude centrální sterilizace a technické zázemí.

Úrazová nemocnice provede ročně zhruba 7000 operací. Je jednou z nemocnic, kterou provozuje město Brno. Druhou je Nemocnice Milosrdných bratří, kterou si pronajímá od řádu Milosrdných bratří.
0 komentářů
přidat komentář

Související články