Pardubický kraj zahájil stavbu nejdražší školy své historie

Vložil
ČTK
14.11.2006 17:10
Pardubice

Pardubice - Pardubický kraj dnes zahájil nástavbu a přístavbu Střední odborné školy stavební a Středního odborného učiliště stavebního (SOŠ a SOU) v Rybitví na Pardubicku. Podle mluvčí kraje Kateřiny Nohavové je to největší investiční akce v oblasti školství v historii Pardubického kraje. Celkové náklady přesáhnou 100 milionů korun.

    Díky stavbě vznikne deset nových učeben se zázemím. Stávající výukové prostory budou vhodněji uspořádány, což umožní zvýšení kapacity až o 120 žáků, uvedla Nohavová. Poté, co Pardubický kraj reformoval svou síť středních škol, byla na SOU zahájena výuka čtyřletých maturitních oborů na SOŠ stavební. S postupným nabýváním ročníků se však zvyšovala potřeba nových učeben, z nichž některé jsou provizorně umístěny v objektu domova mládeže.
    Jeden objekt školy bude přistavěn, další rozšířen o nástavbu. Zároveň se nahradí nevyhovujících střechy, což bude mít vliv na úsporu energií. Přeloženo bude i stávající asfaltové hřiště. První studenti by do nových učeben měli zasednout 1. září 2008.
0 komentářů
přidat komentář