Blansko vypíše architektonickou soutěž na využití výškové budovy

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
10.11.2006 13:10
Blansko

Blansko - Radnice v Blansku vypíše do konce roku architektonickou soutěž na využití výškové budovy v centru města. Zastaralá desetipatrová budova ze 70. let je ve špatném stavu. Objekt je poloprázdný a Blanenští nevědí, co s ním.

    "Architektům dáme volnou ruku. Budou moci navrhnout nejen opravu nebo snížení budovy, ale dokonce její demolici a využití vzniklého prostoru," řekla dnes ČTK blanenská starostka Jaroslava Králová. Objekt je nejvyšší budovou města. Přes velmi špatný technický stav patří k jeho dominantám. Radní připouštějí, že některým občanům by demolice výškové budovy mohla vadit.
    Od architektů radnice očekává, že jí do dubna 2007 předloží pestrou paletu návrhů na úpravu objektu, popřípadě vzniklého prostranství po demolici. Projekty budou zveřejněny.
    Podle hrubých odhadů by si oprava budovy vyžádala náklady asi 100 milionů korun, což pro radnici představuje až příliš velkou investici. Město chce proto na projekt získat peníze z fondů Evropské unie (EU). Objekt není vhodný ani pro předělání na byty a budovu kvůli jejím technickým parametrům nelze přestavět ani na parkovací dům. Volných kancelářských prostor ve městě je dost.
0 komentářů
přidat komentář

Související články