Historická radnice v Boskovicích má po letech nový kabát

Zdroj
Vladimír Klepáč
Vložil
ČTK
03.10.2005 13:55
Zlín

BOSKOVICE (Blanensko) - Historická radnice v Boskovicích na Blanensku získala v uplynulých dnech nový kabát. Objekt z 15. století má opravenou střechu s podkrovím, fasádu a vyměněná okna. Rekonstrukce stála tři miliony korun. "Bohužel byl objekt dlouho jedním z nejvíce zanedbaných památkových objektů ve městě," řekl dnes ČTK boskovický starosta František Sivera.

Úpravy radnice by měly příští rok pokračovat. Vedení města chce totiž turistům zpřístupnit mohutnou radniční věž, ze které je výhled na celé historické centrum Boskovic a přilehlý zámek.
Věž by chtěli Boskovičtí zpřístupnit za dva roky. Zatím je na ni špatný přístup. Bude nutné vyměnit současné žebříky za schodiště. Problémy jsou také s mohutným strojem radničních hodin, který brání pohodlnému vstupu na věž.
Boskovice stále více těží z cestovního ruchu. Město ročně navštíví tisíce turistů. Lákadlem jsou nejen hrad, zámek nebo boskovické židovské město se synagogu, ale také westernové městečko Wild West City i loni zpřístupněná hráz vodního díla Vratíkov, z níž je výhled na celou oblast Boskovické brázdy.
0 komentářů
přidat komentář