Bohunický kampus Masarykovy univerzity se otevře veřejnosti

Vložil
ČTK
31.10.2006 16:15
Brno


Brno - Kampus Masarykovy univerzity v brněnských Bohunicích bude moci navštívit veřejnost. Škola chystá na 10. listopadu jako součást Týdne vědy a techniky den otevřených dveří. Pracoviště chce představit hlavně středoškolákům, kteří uvažují o studiu na MU, řekla dnes novinářům prorektorka Jana Musilová s tím, že by se ze dne otevřených dveří mohla stát tradice. Veřejnosti se během akce otevřou také fakulty MU a pracoviště Akademie věd ČR.
    Z celého kampusu je teď hotova zhruba polovina. Areál, kde už skončila první etapa, zatím využívá asi 500 studentů, v roce 2008, kdy by mělo fungovat celé univerzitní městečko, to bude asi desetkrát tolik. Nyní stavbaři pracují na modré etapě za více než miliardu a červené za 340 milionů. Školu čeká ještě žlutozelená etapa, v nejbližších dnech vypíše MU soutěž na dodavatele stavby. Stavět by se mělo začít v dubnu, hotovo bude v září 2008.
    Den otevřených dveří v kampusu ale nebude jediným programem Týdne vědy a techniky. Hlavním tématem jsou letos biotechnologie, nanotechnologie a evropské kulturní dědictví. Na programu jsou vědecké kavárny a přednášky v centru města, program je připraven i ve Hvězdárně a planetáriu Mikuláše Koperníka.
    Týden vědy a techniky se kromě Brna koná také v Praze, Českých Budějovicích a Ostravě. Účastní se ho 50 ústavů Akademie věd ČR, vysoké školy a řada dalších institucí.

> www.univerzitni-kampus-brno.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články