Do roku 2020 budou investice do Žižkova ve výši miliardy Kč

Vložil
ČTK
12.01.2018 16:05
Praha - Do roku 2020 jsou na Žižkově naplánované veřejné investice z rozpočtu městské části a hlavního města za téměř jednu miliardu korun. ČTK o tom informovala tisková mluvčí městské části Michaela Luňáčková. Letos se dočkají proměny tři žižkovská náměstí, začne výstavba nové mateřské školy na Jarově a rekonstrukce Husitské a Koněvovy ulice.


Do května by mělo být rekonstruováno Komenského náměstí na rohu Roháčovy a Českobratrské ulice, jehož úpravy začaly v loni na podzim. Na náměstí, které dříve sloužilo jako parkoviště, přibude zeleň i nový mobiliář. Celková cena projektu je podle rozpočtu městské části 49,8 milionu korun.

Dalším veřejným prostranstvím, které se dočká úprav je Kostnické náměstí mezi Husitskou a Seifertovou ulicí. To bude zrekonstruované za 37 milionů korun a opravy by měly být dokončené v říjnu. Do konce roku bude pak bude po rekonstrukci otevřeno náměstí Barikád i s novým dětským hřištěm. Cena projektu je 12,3 milionu korun.

Na jaře začne dvouletá rekonstrukce Husitské a Koněvovy ulice. Úpravy za 70 milionů korun bude financovat hlavní město. Součástí rekonstrukce bude oprava povrchů silnice, parkovacích pruhů a chodníků. Dále bude upraveno odvodnění, mobiliář a zeleň.

V březnu začne městská část stavět novou mateřskou školu na Jarově v Bukové ulici. Škola nabídne sto míst. Odhadované náklady jsou ve výši 35 milionů korun. Dříve v Bukové ulici stála školka, která nabízela nemocným a alergickým dětem speciální služby. Budova však byla ve špatném stavu, tak ji nechala radnice zbourat. Tento postup kritizovali místní obyvatelé i opozice.

Letos Praha 3 dokončí opravy panelových domů v Roháčově ulici. V dalších letech bude radnice pokračovat v rekonstrukcích panelových domů v oblasti Olšanského náměstí. Městská část plánuje také rekonstrukci budovy bývalé školy vedle radnice. Důvodem je snaha umístit všechny odbory úřadu do okolí Havlíčkova náměstí. Cena rekonstrukce je zhruba 200 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články