Hradec Králové podepsal smlouvu na přestavbu ZUŠ Střezina

Vložil
ČTK
10.01.2018 15:35
Hradec Králové - Město Hradec Králové v minulých dnech uzavřelo se stavební firmou Prima smlouvu na rekonstrukci Základní umělecké školy Střezina za 160 milionů korun. "Stavbě nic nebrání. V příštím týdnu bude předáno staveniště," řekl dnes ČTK náměstek primátora pro investice Jindřich Vedlich (TOP 09). Stavba je aktuálně hlavním investičním projektem města a proti původním plánům nabrala zhruba rok a půl zpoždění.


Zahájení stavby zdrželo i opakování hodnocení soutěže. Soutěž původně vyhrála firma Stako, a to s cenou 157,7 milionu korun bez DPH. Nejnižší cenu 154,5 milionu korun bez DPH nabídla hradecká stavební firma Prima, která ale byla ze soutěže vyřazena. Prima však následně uspěla s námitkou proti vyřazení a na konci října se po novém vyhodnocení soutěže stala vítězem.

Umělecká škola Střezina na svou moderní budovu čeká čtvrt století. Hlavní částí projektu Střezina je rekonstrukce bývalé pavilonové Základní školy Jih na Slezském Předměstí. Základní umělecká škola v ní už většinu objektů využívá.

Přestavbou získá ZUŠ Střezina multifunkční prostory, například zkušebnu pro studenty populární hudby, divadelní sál a učebny pro výtvarný obor. Vedení školy i radnice plánují, že areál se stane přirozeným kulturním centrem stotisícového města.
0 komentářů
přidat komentář

Související články