Čáslav chce příští rok završit investice do divadla

Vložil
ČTK
29.12.2017 13:15
Čáslav - Čáslav na Kutnohorsku chce v příštím roce završit několik let trvající opravy Dusíkova divadla. Cílem je uvést budovu do takového stavu, aby si město mohlo v roce 2019 důstojným způsobem připomenout výročí 150 let od otevření divadla, řekl ČTK starosta Jaromír Strnad (ČSSD).


V rozpočtu na příští rok jsou na opravy divadla vyčleněny čtyři miliony korun. Opravovat by se měly foyer a fasáda a v plánu je i výměna oken. "V roce 2019 slavíme výročí divadla, tak bychom chtěli, aby bylo v novém kabátě," uvedl Strnad.

V roce 2012 byla dokončena přístavba sloužící jako nová scéna a zůstala k rekonstrukci nejcennější, historická část. V loňském roce se začalo se statickým zajištěním nároží Dusíkovy a Masarykovy ulice a letos se pokračovalo opravami fasády a dalšími pracemi.

Divadlo, které nese jméno čáslavského rodáka, skladatele a klavíristy Jana Ladislava Dusíka (1760 až 1812), je jedním z nejstarších kamenných divadel v Čechách. Stavba byla zahájena v červnu 1867, budova se slavnostně otevřela 28. února 1869. Od té doby prošla řadou stavebních úprav a přestaveb.

Město chce v příštím roce také dokončit úpravy hotelu Grand, aby v něm mohli opět přespávat hosté. V plánu má i opravy silnic, rekonstrukce kotelen v mateřské a základní škole nebo zprovoznění přestavěného infocentra.
0 komentářů
přidat komentář

Související články