Na nádraží v H. Brodě budou rekonstruována další nástupiště

Vložil
ČTK
29.12.2017 13:10
Havlíčkův Brod - Na vlakovém nádraží v Havlíčkově Brodě bude státní Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) pokračovat v rekonstrukci nástupišť. První dvě nástupiště tam byla opravena před dvěma lety. Další práce s předpokládanými náklady 129 milionů korun by měly začít v létě příštího roku. Nyní je zpracováván projekt stavby, řekla ČTK mluvčí SŽDC Kateřina Šubová.


"Bude se jednat o rekonstrukci stávajícího ostrovního nástupiště číslo čtyři a nástupiště číslo jedna přilehlého k výpravní budově, včetně železničního svršku a spodku,"
uvedla mluvčí. Obnova zahrnuje i zabezpečovací zařízení a trakční vedení. Kvůli koordinaci výluk vlaků se příští rok budou stavbaři zabývat jen nástupištěm číslo čtyři a na první nástupiště dojde v první polovině roku 2019.

Havlíčkův Brod je nejvýznamnější stanicí na trati mezi Kolínem a Brnem. První dvě její opravená nástupiště umožňují pohodlnější nastupování do vlaků od podzimu 2015. Součástí této investice za 139 milionů korun byla modernizace podchodu, informačního systému a stavba výtahů pro cestující. Stanice se takové rekonstrukce dočkala po půl století, uvedl před dvěma lety po ukončení těchto prací přednosta provozního obvodu Havlíčkův Brod Josef Kaplan.

Se zlepšením stavu pátého nástupiště havlíčkobrodského nádraží počítá SŽDC ve výhledu tří až pěti let. Jeho úpravy by měly být součástí celkové modernizace průjezdu uzlem Havlíčkův Brod s investičními náklady okolo 1,8 miliardy korun. Jde o další plánovanou etapu již zahájené modernizace trati 250 směřující z Brna do Prahy, jejímž cílem je rychlejší a bezpečnější provoz vlaků. Přestavěny už byly úseky Sklené nad Oslavou - Ostrov nad Oslavou a Tišnov - Řikonín. Příští rok by se podle Šubové mělo pracovat mezi Vlkovem a Řikonínem.
0 komentářů
přidat komentář