V Praze na Pankráci začala stavba budovy Mayhouse

Vložil
ČTK
13.12.2017 14:45


Praha - V Praze na Pankráci zahájila společnost PSJ stavbu budovy Mayhouse, celkové investiční náklady činí 443 milionů korun. Investorem projektu je realitní skupina CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka. Budova, která neúspěšně kandidovala na sídlo Evropského orgánu pro bankovnictví, by měla být dokončena v první polovině roku 2019. ČTK to dnes sdělil mluvčí CPI Property Group Jan Burian.


"Při přípravě projektu jsme mysleli především na efektivní využití prostoru pro větší i menší společnosti. Budova minimalizuje společné chodby a je velmi flexibilní v otázce velikosti kanceláří,"
uvedl manažer pronájmu kancelářských budov CPI Property Group Pavel Hain-Schmiedberský.

Budova vyplní proluku v Ulici 5. května u pražské magistrály. V šesti nadzemních patrech nabídne celkem 7700 metrů čtverečních plochy. Z více než 90 procent budou kanceláře, ve zbytku se počítá s obchodními prostory. Součástí je i podzemní parkoviště s kapacitou 69 míst.

Česko budovu v létě nabídlo jako potenciální sídlo Evropského orgánu pro bankovnictví (EBA), které se po brexitu v první polovině roku 2019 přesune z Londýna. Praha se o sídlo ucházela společně s Vídní, Bruselem, Paříží, Frankfurtem nad Mohanem, Dublinem, Lucemburkem a Varšavou. V listopadu se však EU rozhodla pro Paříž.

Hodnota nemovitostí v portfoliu CPI loni činila 157 miliard korun. Loni skupina zvýšila zisk na 12,5 miliardy korun, což bylo zhruba o deset miliard více než v roce 2015. Firma je v Česku největším vlastníkem maloobchodních ploch, vlastní 12.000 bytů a hotely s 11.000 lůžky. Vítek vlastní 90 procent akcií CPI. Hodnotu majetku Radovana Vítka odhadl časopis Forbes na 57 miliard korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články