Brno začne připravovat bytovou výstavbu v Tuřanech

Vložil
ČTK
11.12.2017 15:20
Brno - Brno chce v příštím roce na jaře začít projektovat bytovou výstavbu v Tuřanech u ulice V Aleji. Město chce stavět byty s pečovatelskou službou pro seniory a ještě uvažuje o startovacích bytech pro mladé, dále postaví školku. Na dalších pozemcích bude soukromý investor Komfort stavět rodinné či malé bytové domy. Výstavba by mohla začít na podzim roku 2019, řekl dnes na tiskové konferenci náměstek primátora Petr Hladík (KDU-ČSL).


Pro seniory má vzniknout 100 bytů v 11 domech, plánovaly se zde již před několika lety. "Snažíme se pokrýt potřeby stále se zvětšující populace seniorů, abychom jim dokázali ve stáří nabídnout bydlení v městských bytech," uvedl Hladík. Zatím se počítá pouze s byty pro seniory, ale radní budou ještě během února hovořit o tom, zda část bytů nebude sloužit pro mladé rodiny jako startovací. Součástí městské výstavby má být také společenský sál.

Všechny domy mají mít maximálně tři patra. "Zachováme tím spíše venkovský charakter tuřanské zástavby. Domky by měly být nalepené na sebe a zahradu mají mít dozadu tak, jako mají současné domy," uvedl Hladík.

Město chce také získat územní rozhodnutí pro stavbu mateřské školy pro 56 dětí. "Abychom byli připraveni ji během dvou let postavit v případě potřeby," řekl Hladík.

Byty a mateřská škola by měly město stát 200 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář