Karlovy Vary začnou vybírat partnera na rekonstrukci Alžbětiných lázní

Vložil
ČTK
06.12.2017 15:25
Karlovy Vary - Karlovy Vary připravují výběr partnera, který by zrekonstruoval a 25 let provozoval Alžbětiny lázně. Jediné veřejné lázně v Karlových Varech patří městu a jejich modernizace má stát kolem půl miliardy korun. Karlovarští radní už schválili znění koncesní smlouvy, kterou ještě musí schválit zastupitelstvo, řekl dnes novinářům primátor města Petr Kulhánek (KOA).

"Je to koncese, takže my hledáme partnera, který bude akceptovat podmínky města ve vztahu k vlastnictví budovy, která zůstane města, a nabídne výši nájemného a výši vlastní investice,"
uvedl Kulhánek. Pokud koncept schválí zastupitelstvo, budou mít uchazeči čtyři měsíce na zpracování nabídky tak, aby zastupitelstvo mohlo v červnu příštího roku schválit vítěze.

Město projekt připravovalo asi dva roky. Má zatím dva uchazeče, kteří by mohli předložit své nabídky. Jde o sdružení firem Hochtief a Royal Spa a druhým uchazečem je sdružení firem Geosan a Lázně Bělohrad.

Původně se zvažovalo, že by ke komplexu byla přistavěna ubytovací část. Nakonec ale projekt stanovil rekonstrukci jen na půdorysu současné budovy ve Smetanových sadech. Pro případné ubytovací prostory se ale budou moci využít prostory ve druhém podlaží a půdním prostoru.

Alžbětiny lázně jsou jednou z dominant města. Budova z počátku 20. století stojí v centru města, ale její technický stav už není dobrý. I proto provoz posledních veřejných lázní město každoročně dotuje. Kromě léčebných procedur se zde konají i společenské akce nebo třeba jednání zastupitelstva města.
0 komentářů
přidat komentář

Související články