Pardubický kraj přestaví školu s učilištěm v Lanškrouně

Vložil
ČTK
30.11.2017 15:15
Lanškroun - Pardubický kraj začíná přestavovat Střední odbornou školu a Střední odborného učiliště v Lanškrouně. Za 52,5 milionu korun vznikne přístavba a zmodernizují se odborné učebny. Hejtmanství na projekt získalo dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP), uvedla Karolína Frýdová z kanceláře hejtmana. Jde o jednu z největších investičních akcí kraje v oblasti školství v tomto období.


"Škola nyní využívá čtyři objekty, výchovný proces se proto obtížně organizuje, žáci a učitelé musí přecházet i v průběhu vyučování. Proto bude nesporným přínosem, že se po přístavbě výuka technických předmětů soustředí do jedné budovy," uvedl krajský radní pro školství Bohumil Bernášek (ČSSD).

Stavbaři část objektu ubourají a následně postaví přístavbu, jejíž fasáda bude na jižní straně zarovnána s fasádou sportovní haly. V přistavené části budou umístěny odborné, jazykové a IT učebny. Na rozšířený půdorys přibude nástavba dalšího podlaží, kde rovněž budou odborné učebny. V původní budově vznikne úpravou počítačové učebny a vestavbou do částečně nevyužívaného podkroví administrativní zázemí školy. Součástí úprav bude i přístavba výtahu či úprava venkovního prostranství.

Stavební část bude stát 40,8 milionu korun, vybavení dalších zhruba 11,7 milionu korun. Kraj zaplatí ze svého rozpočtu asi 13 milionů korun, většinu nákladů pokryje evropská dotace. Podle Bernáška by se lepší vybavení a moderní objekt měly pozitivně projevit i na počtu žáků, kteří na tuto školu v budoucích letech nastoupí.

Na škole s učilištěm se vyučují tříleté učební a čtyřleté studijní obory. Učí se tu elektromechanici pro zařízení a přístroje, nástrojaři, kadeřníci a knihaři, z oborů s maturitou elektrotechnici, mechanici elektrotechnici a kosmetičky.
0 komentářů
přidat komentář