Hradec Králové má všechna stavební povolení na fotbalový stadion

Zdroj
Zdeněk Rychtera
Vložil
ČTK
28.11.2017 17:55
Hradec Králové - Město Hradec Králové získalo všechna stavební povolení na stavbu nového fotbalového stadionu v Malšovicích na místě nevyhovujícího Všesportovního stadionu z roku 1960. Jako poslední radnice v minulých dnech získala povolení od silničního správního úřadu pro dopravní napojení arény. Povolení pro samotnou stavbu stadionu a povolení od vodoprávního úřadu radnice získala již dříve. ČTK to dnes řekl mluvčí radnice Petr Vinklář.


"Po nabytí právní moci rozhodnutí silničního úřadu tak budou souhlasy úřadů a veškerá povolení potřebná k zahájení stavby nové fotbalové arény v Hradci Králové kompletní,"
uvedl mluvčí.

Cena arény s kapacitou téměř 10.000 sedících diváků se odhaduje na 550 milionů korun bez DPH. Na stadionu má zázemí druholigový klub FC Hradec Králové.

"Stadion se bude stavět po etapách. V tuto chvíli řešíme detaily kolem financování první etapy, v rámci které bude postavena nová západní tribuna. Na jaře vypíšeme výběrové řízení na stavební firmu, věřím, že se začne stavět již v létě," uvedl náměstek primátora pro investice Jindřich Vedlich (TOP 09).

Město připravuje prováděcí dokumentaci, která bude výchozím podkladem pro tendr na stavební firmu. První etapa má předpokládaný rozpočet 270 milionů korun a zahrnuje demolici sypaného valu západní tribuny a části boků a především stavbu nové hlavní západní tribuny se zázemím pro klub, hráče, fanoušky a novináře. V říjnu a v listopadu ze západní tribuny zmizela střecha, sedačky, komentátorské stanoviště a beton na povrchu pískového valu. Kapacita stadionu bez západní tribuny klesla ze 7000 na 4500 diváků.

Původně radnice počítala s vybudováním stadionu v úsporné variantě za 400 milionů korun bez DPH. V květnu se však zastupitelé rozhodli pro postavení dražšího stadionu vyšších parametrů, aby na stavbu mohli získat dotaci od ministerstva školství. Nový stadion by měl svým zázemím splňovat parametry pro mezinárodní utkání nejvyšší kategorie. Zachováno u nového stadionu zůstane i typické osvětlení hrací plochy čtyřmi takzvanými lízátky, i když v modernizované podobě.
0 komentářů
přidat komentář

Související články