Pardubice v roce 2018 dokončí investorskou soutěž na areál Tesly

Vložil
ČTK
19.11.2017 18:40
foto: www.prazdnedomy.cz
Pardubice - Pardubice v příštím roce dokončí investorskou soutěž na přestavbu bývalého areálu Tesla v Kyjevské ulici. V bývalé továrně by měly jednou být obchody, služby či byty a také dostatek parkovacích míst. ČTK to řekl náměstek primátora Jan Řehounek (ANO).


Areál se rozkládá na 2,5 hektarech a je velmi špatně dopravně přístupný. Opuštěný je od konce 90. let, kdy Tesla zkrachovala. Krátce ho na přelomu tisíciletí vlastnila společnost Foxconn, poté ho v roce 2003 za korunu prodala kraji.

Hejtmanství odstranilo ekologické zátěže a v roce 2012 darovalo areál městu. Vymínilo si ale, že město vybuduje silnici k blízké nemocnici a parkoviště. Město dosud investora nenašlo, nepostavilo ani parkovací místa. Investorskou soutěž chtěly původně mít Pardubice uzavřenou do konce minulého roku.

Obě samosprávy chtějí po budoucím investorovi, aby v areálu vybudoval 150 parkovacích míst pro návštěvníky nemocnice a dopravně ji napojil. V areálu nesmějí být zdravotnické a ambulantní služby, které již fungují v nemocnici, aby neměla konkurenci.

Kraj se zavázal, že vybuduje parkovací dům, protože 150 stání stačit nebude. "Případná investice by se mohla kraji vrátit poměrně brzo. Podle předběžné kalkulace by se náklady pohybovaly kolem 90 až 100 milionů korun s návratností pět až šest let a bylo by tam 517 parkovacích míst," uvedl hejtman Martin Netolický (ČSSD).

Na organizaci transakce si město najalo Českou spořitelnu. Soutěže se mohou zúčastnit investoři, kteří v posledních pěti letech úspěšně dokončili alespoň jeden developerský projekt v hodnotě 300 milionů korun bez DPH. Musejí také doložit významné developerské reference. Nabídky mají poslat do konce ledna příštího roku.
0 komentářů
přidat komentář

Související články