Začala vysílat nová internetová televize TV Architect

Vložil
ČTK
07.11.2017 15:35
Praha



Praha - Na internetu začala vysílat nová oborová televize TV Architect. Online televizní kanál kombinovaný se zpravodajským webem se zaměří hlavně na svět architektury, developmentu a stavebnictví. Za projektem stojí stojí český investor a majitel společnosti ProCeram Pavel Basl. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.


"V českém prostředí podobná záležitost zatím chyběla. Chtěli jsme proto odborníkům poskytnout místo, kde by se mohli dozvídat zajímavosti ze zahraničí, nacházet inspiraci i vyměňovat zkušenost. Záhy se ovšem ukázalo, že podobný projekt má obrovský přesah i směrem k veřejnosti, a tak jsme se rozhodli ji nevynechávat, naopak,"
uvedl výkonný ředitel TV Architect Roman Drnovec.

Na návštěvníky webu čekají videa, fotografie a články roztříděné do informačních okruhů Architektura a urbanismus, Inovace a technologie, Veřejný sektor, Development a stavby, Revitalizace a rekonstrukce, Zelená architektura, Historie a osobnosti, Profily partnerů a Zprávy a aktuality. Příspěvky jsou kvůli spolupráci se zahraničními odborníky a zpřístupnění informací z českého prostředí publikovány v češtině a angličtině s možností strojového překladu do více než 100 dalších jazyků.

Za předchozích pět let bylo na českém trhu uvedeno pět desítek nových televizních kanálů, z toho část tvořily právě oborové stanice. Za poslední dva roky to byla zhruba dvacítka. Naposledy letos na podzim zahájila vysílání WAR svět válek. Do konce roku má začít první kutilská stanice Kutil TV společnosti S&P Broadcasting, která již vysílá Mňam TV zaměřenou na vaření a Mňau TV s tématem domácích mazlíčků. Novým zpravodajský a publicistický kanál chystá do konce roku i internetová jednička Seznam.cz.

"Trend růstu počtu kanálů jde ruku v ruce s tím, jak se daří ekonomice. To v praxi znamená, že jsou subjekty a investoři, kteří objevují potenciál televizního trhu a spouští nové projekty," uvedla majitelka distribuční společnosti Axocom Erika Luzsicza.
0 komentářů
přidat komentář