Nerezové zábradlí

Vložil
Tisková zpráva
07.11.2017 07:00
JAP FUTURE

Zábradlí vyrobené z nerezové oceli AISI je určeno pro betonová i montovaná schodiště, balkóny či balustrády. Je možné ho využít jak v interiéru, tak exteriéru. Navíc umožňuje jednotící vzhledové propojení obou částí. Rovněž nabízí velkou variabilitu ve volbě jednotlivých komponent, jakými jsou typy sloupků, výplně zábradlí či výběr madla.

Celoskleněné zábradlí v exteriéru

Základem zábradlí jsou nerezové sloupky, které se kotví jak ze shora, tak z boku schodu či balustrády. Pokud je využita skleněná zábradelní výplň, je navíc možné využít kotvení do spodní lišty nebo kotvící puky do bočního obkladu.

Materiál zábradlí

Zábradlí je vyrobeno z vysoce kvalitní nerezové oceli s označením AISI 304 a 316, která odolává i extrémním podmínkám. "Nerezová ocel s označením AISI 304 je austenitická chromniklová ocel odolná proti vodě, vodní páře, vlhkosti vzduchu, jedlým kyselinám i slabým organickým a anorganickým kyselinám. Není vhodné ji však využívat v agresivním prostředí, tj. v bazénech nebo v blízkosti průmyslových objektů," vysvětluje Petr Paksi, obchodní ředitel společnosti J.A.P., která se zabývá výrobou zábradlí, a pokračuje: "Druhým typem oceli, používaným na výrobu zábradlí, je nerezová ocel s označením AISI 316. Jedná se o austenitickou chromniklmolybdenovou ocel, která je také odolná vůči vodě, vodní páře, vlhkosti vzduchu, jedlým kyselinám i slabým organickým a anorganickým kyselinám, ale navíc díky zvýšenému obsahu molybdenu je více odolná vůči korozi." Oba typy nerezové oceli jsou vhodné pro použití jak v interiéru, tak v exteriéru.

Interiérové zábradlí s hranatým sloupkem a prutovou výplní

Typy sloupků

Jednotlivé sloupky zábradlí jsou na výběr v plochém, kulatém nebo hranatém provedení. Na výběr je i forma jejich kotvení - ze shora nebo z boku schodu či balustrády. V případě kotvení ze shora disponuje sloupek rozměry od 950 do 1000 mm. Sloupek kotvený z boku schodu dosahuje výšky od 1150 do 1200 mm. Průměr kulatého sloupku je 42 mm, hranatý tvoří nerezový hranol o šíři 40 mm a plochý sloupek je tvořen dvěma nerezovými pásovinami o šířce 40 mm, přičemž tloušťka samotné pásoviny je 8 mm.

Interiérové zábradlí s kulatým sloupkem a lankovou výplní
Výplň zábradlí

Výplň zábradlí může být lanková, prutová anebo dnes nejžádanější skleněná. "Lanková výplň působí vzdušným a jednoduchým dojmem, prutová pak dodává zábradlí velkou variabilitu. Pruty o průměru 10 nebo 12 mm lze nastavit do příčné či svislé polohy. Při volbě skleněné výplně zábradlí je možné dosáhnout vysoce designového řešení, kdy jsou všechny komponenty maximálně jednoduché a precizní v každém detailu, aby nerušily čistý design skla," upřesňuje Petr Paksi. Samotná skleněná výplň je tvořena kaleným sklem o síle 12 nebo 16 mm s vnitřní bezpečnostní fólií, které je odolné vůči vysokým teplotám i přímému nárazu.

Možnost dodatečné montáže

Nerezové zábradlí je vhodné i k dodatečné montáži. "Co se týče kompletní podoby nerezového zábradlí, tak ta je v rukou investora. Vybere si nejen typ sloupku, výplně či způsob uchycení sloupku na schod, ale také například typ madla nebo velikost a tvar kotvící patky. Vlastní montáž zábradlí pak není pro stavební či montážní firmy nijak složitá," dodává závěrem Petr Paksi.

Více na www.zabradli-jap.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články