Architektonická kancelář TaK oslaví 15 let putovní výstavou

začne v nově otevřené Werichově vile

Zdroj
Dominika Antonie Skalová
Vložil
Tisková zpráva
05.06.2017 21:30
Marek Tichý
Tichý & Kolářová TaK Architects

Architektonická a inženýrská kancelář TaK slaví 15 let výročí svého vzniku. Ve svém portfoliu má například rekonstrukci Werichovy vily, která se slavnostně otevře 16. června, novostavbu v Obecním dvoře v srdci Starého města či rekonstrukci divadla Na Zábradlí. K oslavám výročí připravila putovní výstavu. Poprvé ji můžete vidět ve Werichově vile od 29. do 12. července.

Knihovna Václava Havla, divadlo Na Zábradlí, Werichova vila, Masarykovo nádraží a další desítky realizací či projektů má ve svém portfoliu architektonická kancelář TaK, která byla založena v roce 2002. Patnáct let existence slaví putovní výstavou, která proběhne od června do konce letošního roku ve třech vybraných objektech. Ne náhodou bude vernisáž výstavy 28. června ve Werichově vile. Nejen tu totiž studio rekonstruovalo.

Výstava ukazuje, že téma kontextu staré neboli historické a současné architektury je živé, aktuální a mimořádně zajímavé. Otázky dostavby, doplnění nebo rekonstrukce historických budov ve spojitosti s nejmodernějšími technologiemi a materiály 21. století se stávají v evropských městech a Prahy nevyjímaje čím dál tím aktuálnější. Jak prolnout staré s novým? Jak zachovat historickou hodnotu budovy a zároveň ji zrekonstruovat pro potřeby dnešního užívání? Nejen na to odpovídá výstava ateliéru TaK.

„Výstava, kterou si připomínáme 15. výročí vzniku není klasickou profilovou expozicí, ale tematicky zaměřeným výběrem z našich projektů, které byly realizovány nebo se připravují v Praze a okolí a jejichž společným jmenovatelem je kontext historické nebo stávající architektury a její dostavby nebo doplnění. Velice často se jedná o práce na půdě památkově chráněných staveb nebo v pražské památkové rezervaci UNESCO,“
říká k výstavě architekt a zakladatel studia Marek Tichý.

K výstavě vzniká bedekr s mapou Prahy, který vás provede po nejzajímavějších realizacích studia. Budete tak moct putovat po místech známých i neznámých, které dokládají, jak krásná a bohatá je po staletí vrstvená pražská architektura.

Výstava ve Werichově vile je přístupná zdarma od 29. června od 12. července, v září se přesune do Obecního dvora na Staré město a v listopadu do nově otevřeného divadla Na Zábradlí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články