kruh podzim 2017 : Menos é Mais + Aristide Antonas

Architektura z jiné perspektivy

Zdroj
o.s. Kruh
Vložil
Tisková zpráva
01.11.2017 21:00
Aristide Antonas
Cristina Guedes

Ve čtvrtek 2. listopadu 2017 v 19:30 hodin se pražském CAMP (Centrum architektury a městského plánování) Vyšehradská 51 uskuteční další díl přednáškového cyklu Jiná perspektiva, v němž vystoupí portugalské studio Menos é Mais a jeho zakladatelka Cristina Guedes. Přednášku doplní řecký architekt a myslitel Aristide Antonas s Eleni Axioti. Večer s architekty se uskuteční v CAMP a oba pozvaní se budou věnovat otázce veřejného prostoru.
Přednáška bude v angličtině bez tlumočení. Vstup zdarma, kapacita sálu je však omezena. Rezervace možná zde.

Architektka Cristina Guedes bude hovořit o principu navrhování a pragmatické reakci na konkrétní kontext. Představí práci svého studia, které založila společně s Francisco Vieira de Campos v roce 1994 v Portu. Od té doby získali řadu ocenění, mimo jiné se v roce 2015 dostali do finále ceny Miese Van der Rohe a v roce 2016 do finále Mezinárodní ceny RIBA. Ateliér mnohdy pracuje na projektech s nedostatečnými finančními prostředky, a proto při své tvorbě klade důraz na bohatství skryté v citovém angažování uživatelů jejich staveb.

Práce Aristida Antonase se pohybuje na pomezí filozofie, umění, literatury a architektury. Vydal několik novel, divadelních her a esejí. Jeho umělecká a architektonická díla se objevila mimo jiné na přehlídce Documeta 14, na Bienále designu v Istanbulu, na Bienále v Benátkách či v Sao Paul. Do Prahy přijede tento řecký architekt se svojí spolupracovnicí Eleni Axioti. Na přednášce, které dali poetický název Protokoly pro postele a stoly, se pokusí odpovědět na otázku, zda prostor domácnosti vymezuje novou oblast veřejné sféry. Aristide Antonas představuje současnou experimentální architekturu.

pořádá: Kruh z. s.
pod záštitou: České komory architektů
projekt podpořily: Ministerstvo kultury ČR, Magistrát hl. m. Prahy, Nadace české architektury, Státní fond kultury, Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy, Portugalské centrum v Praze, Velvyslanectví Řecké republiky, Praha 1
hlavní partner: FORBO FLOORING
partneři: SIPRAL a. s., MDA Praha s. r. o., mmcité1 a. s., PREFA Auluminiumprodukte s.r.o., SOMFY spol. s r.o.
mediální partneři: Aktualne.cz, ArtMap, Architect+, archiweb.cz, Časopis Stavba, ERA21,www.EARCH.cz, informuji, INTRO, Material Times, Radio 1, Radio Wave, Regina DAB Praha

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články