Pozvánka na Healthy Home Academy 2017

Přijměte pozvání na neformální společenské setkání pro architekty a zájemce o zdravé bydlení v Praze a Brně

Vložil
Tisková zpráva
06.10.2017 06:00
Zajímáte se o světové trendy v návrhu zdravých budov, technické zajímavosti v architektuře nebo energetickou efektivitu budov? Právě pro Vás je určené neformální společenské setkání Healthy Home Academy 2017, které v přátelské atmosféře nabídne nejen řadu krátkých přednášek nebo odborné diskuzní fórum, ale také gastronomické zážitky spojené s dobrým jídlem a vínem.

Letošní ročník Healthy Home Academy kombinuje populární odborné přednášky v "TED" stylu se společenskou událostí typu soaré, kterou doplňuje kvalitní gastronomie. Setkáte se zde se zajímavými osobnostmi české i světové architektury, dostanete prostor k vzájemné diskuzi a seznámíte se s novými trendy z oboru. Vše v příjemné neformální atmosféře.

"Naším cílem v rámci Healthy Home Academy bylo vytvořit neformální odbornou platformu pro všechny zájemce o zdravé bydlení, kde by se příjemnou formou seznámili s novými trendy, potkali se osobnostmi v dané oblasti a celé odpoledne si ve společnosti dobrého jídla a pití jednoduše užili. Určitě nechceme nikoho zahltit nekonečnou sérií přednášek, ale naopak nabízíme vhodný prostor, aby účastníci mohli o tématu vzájemně diskutovat," uvedla Klára Bukolská, hlavní architekt společnosti VELUX ČR. 

Healthy Home Academy 2017

krátké přednášky * zahraniční architekti * technické zajímavosti * diskusní fórum * simulátor prosvětlení * virtuální realita * svěží víno Mladých vinařů * kulinářský zážitek

10. říjen 2017 od 16.00 Nest Interier (Středova 94/1, Brno)
12. října 2017 od 16.00 Coworkingové centrum Opero (Salvátorská 931/8, Praha)

Registrace na www.velux.cz/academy


Inspirativní odpoledne a zajímaví hosté

Hlavním tématem Healthy Home Academy 2017 je zdravé bydlení, které osobitým způsobem a z několika pohledů rozeberou pozvaní hosté. Kromě krátkých přednášek je připraven i doprovodný program zahrnující instalační live show, virtuální realitu nebo nejnovější simulátor prosvětlení. V rámci Healthy Home Academy vystoupí také několik zajímavých osobností, například holandský architekt LARS COURAGE.

Lars Courage, architekt



Holanďan Lars Courage se jako malý chlapec nemohl rozhodnout, kým se chce stát - jestli stíhacím pilotem nebo architektem. Dnes se smíchem tvrdí, že se pro druhou možnost rozhodl z praktických důvodů. Do malého prostoru stíhačky by se totiž nevešel. Ačkoli váží úctyhodných 140 kilo, v práci upřednostňuje lehké konstrukce. Jeho vášní je hlavně sklo a kov. Jsou totiž podle něj skvělým řešením pro lidi, kteří chtějí krásný dům za rozumnou cenu.

Kromě příznivé ceny si na skle cení propustnosti velkého množství denního světla. Aby jej získal co nejvíce, pracuje často s velkými prosklenými plochami. Právě za svou kreativní práci s denním světlem získal v roce 2012 prestižní ocenění Daylight Award. Je také předsedou nadace Stichting Living Daylights, která podporuje optimální využití denního světla v zastavěném prostředí a jeho přirozené začlenění do architektury, urbanismu a krajiny.


Přijďte s námi diskutovat a prožijte inspirativní odpoledne na netradičním místě. Seznámíte se s tématem zdravého bydlení i se zajímavými lidmi.  Ochutnáte dobré jídlo a vinařský zážitek servírované spolkem "Mladí vinaři".

0 komentářů
přidat komentář

Související články