Prezident Zeman se v Žatci omluvil za hanlivá slova o náměstí

Vložil
ČTK
04.10.2017 19:10
Žatec

Žatec - Prezident Miloš Zeman se dnes v Žatci omluvil za hanlivá slova o místním náměstí. V rámci své třídenní návštěvy Ústeckého kraje, kterou zahájil v úterý, řekl, že je o žateckém náměstí známo, že je zničené a potřebovalo by opravit.


"Když jsem sem přijel a objel jsem toto náměstí, tak jsem nevěřil svým vlastním očím," řekl na odpoledním setkání s veřejností v historickém centru Žatce. Jako zdroj informací, z něhož čerpal před návštěvou města chmele, uvedl regionální deník. "Já sám varuji před novináři a říkám nevěřte novinám a teď jsem jim naletěl," uvedl Zeman. "Já se omlouvám občanům Žatce," řekl. "A jinak vám k tomu krásnému náměstí blahopřeji," dodal.

V Žatci, který se uchází se svými chmelařskými památkami o zápis na seznam světového dědictví UNESCO, se sešly před radnicí zhruba dvě stovky lidí. Předtím Zeman navštívil Dubí na Teplicku, kde se také setkal s občany, a Chomutov, tam pokládali dotazy prezidentovi studenti středních škol. Ve čtvrtek uvidí Zemana lidé ve Šluknově a pátou návštěvu Ústeckého kraje v rámci svého funkčního období zakončí prezident v Rumburku.
0 komentářů
přidat komentář

Související články