Stahovací půdní schody ARISTO

Vložil
Tisková zpráva
20.10.2017 14:00
JAP FUTURE

Stahovací schody ARISTO
Nedostupné půdní či nadstropní prostory a málo místa pod nimi. Situace, která rozhodně není řešitelná klasickým schodištěm a stálé vytahování a uklízení žebříku po čase omrzí. Ideálním řešením, které v této situaci pomůže, jsou stahovací schody ARISTO.

Schody na půdu v dnešním podání už nejsou jen obyčejným žebříkem, ale disponují celou škálou vlastností. Jsou požárně a klimaticky odolné, mají zateplené provedení i pro nízkoenergetické domy, jsou vybaveny bezpečnostními prvky, jakými jsou například speciální madla, a lze je kotvit do stropu i do stěny. Samozřejmostí je pak u nich snadná manipulace a bezproblémová údržba.

Materiál konstrukce

Stahovací schody volte vždy celokovové. "Většina levnějších variant je vyrobena ze dřeva, které má ovšem minimální rezistenci proti klimatickým výkyvům. Na ty pak přirozeně velmi citlivě reaguje nasáváním vlhkosti a následným vysycháním," vysvětluje Petr Paksi, obchodní ředitel společnosti J.A.P., která se výrobou schodů zabývá. A protože výkyvy teplot nejsou u půdních prostor ničím neobvyklým, zvlášť v době zimní sezóny, je celokovová konstrukce jasnou výhodou. Navíc je s ní spojena i vlastní mechanická odolnost.

Technický výkres stahovacích schodů ARISTO

Protipožární ochrana

Půdní prostory jsou řazeny do nahodilých požárních úseků, a proto se i zde často vyplácí varianty stahovacích schodů v protipožární úpravě. "Typickým příkladem protipožárního výrobku jsou právě stahovací schody ARISTO, které nepropustí oheň celých 45 minut, oproti některým jiným typům, které bohužel vydrží kratší dobu. Protipožární vlastnosti jsou dány odpovídající skladbou víka a protipožární vzpěňovací páskou, kterou je opatřená spára mezi víkem a rámem schodů," uvádí Petr Paksi. Protipožární vlastnosti jsou většinou doplněny i tepelnou odolností, díky čemuž se v zimě nedostává chlad z půdy do obytných prostor.

Tepelná izolace

Půdní stahovací schody ARISTO umí splňovat i přísná energetická kritéria a jsou tak vhodné do pasivních i nízkoenergetických staveb. "Norma pro pasivní domy určuje maximální hodnotu tepelného prostupu U = 0,8 W/m².K, přičemž schody ARISTO dosahují hodnoty U = 0,66 W/m².K. Takto nízkého tepelného prostupu bylo u schodů docíleno izolační minerální vatou a také přidáním horního zatepleného víka, které se otevírá souběžně se spodním," dodává Petr Paksi.

Snadná manipulace

Neméně důležitým krokem při výběru půdních schodů je promyšlení faktu, jak často se schody budou používat. Schody ARISTO tvoří stahovací žebřík, jehož tíhu zmírňují tažné pružiny, které zaručují, aby při otevírání víka nedošlo k prudkému vysunutí schodů, a případnému zranění manipulují osoby. "Pro komfortní obsluhu stahovacích schodů slouží pár vinutých tlačných pružin, které odlehčují dva díly samotného žebříku při jeho rozevírání a skládání," říká závěrem Petr Paksi.

Samozřejmostí je nabídka standardizovaných i atypických rozměrů schodů, včetně potřebných certifikací.

Více na www.stahovaci-schody.eu

0 komentářů
přidat komentář

Související články