V Krnově se chystá oprava koupaliště postaveného v roce 1934

Vložil
ČTK
14.09.2017 19:05
Krnov



Krnov - V Krnově se připravuje oprava městského koupaliště postaveného v roce 1934. Práce začnou ještě letos na podzim, potrvají osm měsíců a vyjdou na více než 36 milionů korun. ČTK to řekla mluvčí radnice Dita Círová.


"Lidé, kteří letos navštívili koupaliště, ho naposledy zažili v podobě, která mu byla dána při jeho vzniku v roce 1934. Město ho v příštích měsících zrekonstruuje. V novém by se mohlo ukázat už příští sezonu," uvedla. Ještě letos město na projekt uvolní 29 milionů korun. Zastupitelé už úpravu letošního rozpočtu schválili.

Zbývající peníze budou zahrnuty v rozpočtu na rok 2018. Město ještě v září vyhlásí výběrové řízení na dodavatele stavby. Firmy se budou hlásit do 5. října. Vítěze radnice oznámí o několik dnů později. "Jsem přesvědčen o tom, že některé stavební práce, například bourací, se dají provést ještě v tomto kalendářním roce. Harmonogram dalších prací je stanoven tak, aby koupaliště mohlo být otevřeno nejpozději 30. června 2018," uvedl místostarosta Michal Brunclík.

Při rekonstrukci se upraví venkovní plavecké bazénové vany, které budou opraveny a překryty speciální fólií, dále se opraví strojovna bazénové technologie a vybudují se nové akumulační jímky. Dětský bazén bude postaven nový. Po rekonstrukci bude mít vodní plocha bazénů kapacitu 505 osob a areál pojme až 1767 návštěvníků denně.

Zastupitelé města při rozhodování vycházeli i z ankety mezi obyvateli. Do ní se zapojilo 777 hlasujících. Z nich 321 hlasovalo pro variantu přírodního koupacího biotopu, pro klasickou rekonstrukci se vyjádřilo 456 respondentů.
0 komentářů
přidat komentář

Související články