Mladá Boleslav zažaluje firmu kvůli závadám bytů

Vložil
ČTK
13.10.2006 11:45
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav - Vedení Mladé Boleslavi se rozhodlo podat příští týden žalobu na developerskou firmu Eube kvůli dlouhodobě neřešeným reklamacím v nových bytech. Výstavbu bytového komplexu Eube zajistila v areálu bývalých kasáren u Laurinovy ulice. Lidé se nejčastěji stěžují na zatékání do bytů, popraskané zdivo a plíseň. Uvedl to dnešní Boleslavský deník.

"Došla nám trpělivost, všechna dosavadní jednání nevedla nikam. Je nutné vyřešit zásadní problémy jako plíseň nebo praskání objektu. Disponujeme renomovanými znaleckými posudky, které dokládají, že jsme v právu," řekl pro list náměstek primátora Robin Povšík.
Vše začalo loni, kdy si lidé v části nového bytového domu začalo po zimě stěžovat, že jim vlhnou stěny a podlahy. Do bytů začalo zatékat špatně provedenými odvody v lodžiích. V některých bytech se také objevila plíseň a popraskané zdivo a omítky. Silné deště navíc několikrát zaplavily podzemní garáž. Lidé proto začali podávat reklamace. "Bytové družstvo navíc podalo trestní žalobu na neznámého pachatele z hlediska stavby, která má takové závažné nedostatky," řekl listu obyvatel domu a člen bytového družstva Aleš Hudek.
Firma Eube ale podle listu tvrdí, že reklamace vyřizuje standardním způsobem. "V současné době analyzujeme, které reklamace jsou oprávněné a které nikoli," řekl Allna Jírek z Eube. Oprávněné vady nechá podle něho společnost potom opravit. naznačil, že mezi tyto vady bude zřejmě patřit praskání zdí a vlhnutí oken.
Zlom v celé záležitosti by podle listu mohl nastat na jaře 2007, kdy by měly začít opravy bytů.
0 komentářů
přidat komentář