Nové využití průmyslových staveb - výstava v Trojském pivovaru

Zdroj
Ing.arch. Martin Štibor
Vložil
Tisková zpráva
09.09.2017 09:00
V dosud nepřístupných prostorách bývalých pivovarských humen Trojského pivovaru bude o víkendech, 9.9.-10.9. a 16.9.-17.9. 2017, otevřena výstava studentských prací ze stavební fakulty ČVUT v Praze. Veřejnost se zde seznámí, v současné době s velice aktuálním tématem, nového využití nejen průmyslových staveb. Téma, které rezonuje ve většině médií. Bohužel často ve znění, že se něco bourá a nenávratně tím mizí naše historie a průmyslové dědictví.

Výstava je ukázkou toho, že se tyto stavby dají nejen zachránit, ale i najít jim velice zajímavou a veřejnosti prospěšnou náplň s jedinečnou atmosférou.

“Studentské práce jsou určité idee a vize a mnohdy se mohou zdát až naivní. Proto je expozice doplněna fotografiemi realizovaných proměn a mají být příkladem, že se takové podobné proměny opravdu dají uskutečnit.” Dodávají iniciátoři celé výstavy z platformy Industry Punk, jež ve spolupráci s Art Food ZOOnou mohli celou výstavu uskutečnit.

Skupina Industry Punk dvou architektů z ČVUT mapuje a dokumentuje nové využití nejen průmyslových staveb. Pomocí sociálních sítí, jo jsou facebook a instagram, uveřejňuje fotografie a sdílí aktuality týkající se této problematiky. “Veřejnosti se snažíme předat touto cestou hlavně jiný pohled na takové stavby či místa a ukázat, že tyto stavby mají svou hodnotu a mohou být využita jinak než bezdomovecké doupě nebo sklad pneumatik. Dále vytváříme mapu konverzí a punkových využití objektů, kterou postupně doplňujeme podle toho, jak rychle dokážeme místa objevovat.”

Výstava je součástí Art Food ZOOny v trojském pivovaru (U trojského zámku 4/1, Praha 7 - Troja), která je každý víkend otevřena veřejnosti pořádající streed foodové tématické akce a je právě ukázkou nového využití pivovaru, jakožto veřejného prostoru pro setkávání, odpočinek a kulturu.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář