Část parku Kavalírka v pražských Košířích zůstane zachována

Vložil
ČTK
12.10.2006 16:35
Praha

Praha - Střední část parku Kavalírka v pražských Košířích zůstane zachována. Starosta Prahy 5 Milan Jančík to slíbil organizátorovi dnešní protestní akci proti zastavění parku akce Janu Fialovi, předsedovi sdružení Za záchranu parku Kavalírka.

    Fiala se sešel se starostou před začátkem demonstrace, které se před radnicí účastnily desítky lidí. Starosta mu podle jeho slov řekl, že se ve střední části parku stavět nebude. Podle člena zastupitelstva Pavla Erbena budou radní jednat s majiteli pozemků v parku o  jejich odkoupení. Příští týden podle něj zastupitelstvo potvrdí zachování nynějšího územního plánu bez zástavby.
    Petici na záchranu parku Kavalírka podepsalo již na loni na podzim téměř 700 lidí a zástupci sdružení ji předali starostovi. Letos však radní Prahy 5 se zastavěním parku předběžně souhlasili. Dnešní akci pokládá Fiala za úspěšnou. "Ale je to úspěch tlaku," dodal.
    Konečné rozhodnutí o parku je na magistrátu. Ten však podle Erbena v případě změn územního plánu většinou přihlíží ke stanovisku městské části.
    Park Kavalírka je tradičním místem odpočinku pro lidi z okolí, existuje nejméně od počátku 20. století. Jsou v něm plochy pro sportovní vyžití. V okolí se žádný jiný park nenachází.
0 komentářů
přidat komentář