Referendum o karlovarské kolonádě by přišlo asi na 900.000 korun

Vložil
ČTK
05.09.2017 12:20
Karlovy Vary



Karlovy Vary - Uspořádání referenda o stavbě repliky Vřídelní kolonády v Karlových Varech by podle magistrátu stálo 900.000 korun. Referendum, pokud se podaří doplnit podpisy, by se ale nestihlo zároveň se sněmovními volbami v říjnu, řekl ČTK primátor Petr Kulhánek (KOA).


"My rozpočtové opatření, kterým se vyčlení prostředky na konání referenda, uděláme, přestože návrh referenda byl zatím vrácen organizátorům, protože při kontrole podpisů bylo zjištěno asi 1200 vadných,"
uvedl Kulhánek.

Vedení města se podle něj dohodlo s petičním výborem, aby se do konce října pokusil chybějící podpisy doplnit. Aby petice splnila zákonné podmínky pro vyhlášení referenda, organizátorům chybí asi 990 platných podpisů do zhruba 3870, které jsou nutné. Pokud se najde dostatek hlasů pro vyhlášení referenda, mohlo by se konat například souběžně s prezidentskými volbami v lednu.

Petice žádá, aby město vyhlásilo referendum o zbourání Vřídelní kolonády ze 70. let minulého století a nahrazení replikou kolonády podle návrhu architektů Ferdinanda Fellnera a Hermanna Helmera z konce 19. století.

Kulhánek ale už dříve uvedl, že varianta repliky litinové kolonády z 19. století by měla být jednou z variant. Další by měla přinést otevřená architektonická soutěž, kterou město souběžně připravuje.
0 komentářů
přidat komentář

Související články