Nový Metropolitní plán Pražanům přiblíží reklamní kampaň

Vložil
ČTK
15.08.2017 11:20
Praha

Praha - Nový Metropolitní plán přiblíží Pražanům reklamní kampaň, která má veřejnosti vysvětlit podobu plánu a jeho cíle. Rozhodli o tom dnes pražští radní. Podle Metropolitního plánu se má po jeho schválení řídit od roku 2023 veškerá výstavba v hlavním městě. Kampaň bude mít několik fází a povede ji magistrát ve spolupráci s Institutem plánování a rozvoje (IPR). Začne v září a potrvá do března příštího roku. Její přesná cena zatím není známá. Metropolitní plán připravuje IPR.


Uvedený územní plán určuje, kde se stavět smí a kde zůstanou veřejné plochy nebo zeleň. Metropolitní plán by měl přinést také výškovou regulaci staveb nebo zastavit rozšiřování Prahy na volné pozemky v jejím okolí. Hlavní město jej původně mělo mít do roku 2020, termín ale nestihne.

Kampaň se sloganem "Žijeme přítomností, myslíme na budoucnost" má za cíl zlepšit mediální obraz plánu a jeho vnímání veřejností nebo vysvětlit jeho jednotlivé části a cíle. Konkrétně má cílit na obyvatele starší 30 let se středoškolským a vysokoškolským vzděláním a rodiny s dětmi, které se chtějí aktivně zapojit do rozvoje města. Kampaň má vyvolat zájem lidí se seznámit s novým územním plánem a představit možnost, jak se do tvorby budoucí podoby okolí zapojit.

Akce se uskuteční ve třech fázích. První bude letos od září do listopadu a bude informačně-osvětová. Seznámí tedy veřejnost s plánem. V druhé části, od prosince 2017 do ledna 2018, chce město naučit lidi, jak s plánem pracovat a jak v něm číst. Poslední, která se uskuteční od února do března 2018, bude návodem, jak zasílat k plánu připomínky. Jazyk kampaně se má vyhnout odborným termínům a používat jazyk srozumitelný laikům.

Praha chce pro kampaň využít zejména reklamní plochy, které patří hlavnímu městu, a rovněž již předplacené reklamní plochy v médiích. Prezentována bude také prostřednictvím internetových médií a sociálních sítí nebo workshopů. Na to má navázat postupně přikupování reklamního prostoru, za který město zaplatí až dva miliony korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články