Městského architekta chtějí Karlovy Vary vybrat do konce roku

Vložil
ČTK
15.08.2017 09:35
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Karlovy Vary chtějí do konce roku vybrat ředitele nově založené příspěvkové organizace Kancelář architektury města. Nezávislý odborník má dohlížet na urbanismus a rozvojové strategie města. S výběrem má městu pomoci komise externích poradců, řekl dnes ČTK primátor Petr Kulhánek (KOA).

"Dobrali jsme se k vypsání výběrového řízení, které bude schvalovat rada města 22. srpna, aby měsíc viselo a abychom se 10. října dobrali setkání poroty, kterou jsme si načrtli. Měla by být devítičlenná a ve většině obsazena externími odborníky," uvedl Kulhánek. Účast podle něj přislíbil například hlavní architekt švédského partnerského města Varberg Haakan Cullberg nebo architekt Brna Michal Sedláček.

Karlovy Vary se tak po Praze a Brnu stanou třetím městem v ČR, které podobnou funkci zakládá. Stanoviska kanceláře architekta by podle Kulhánka měla být pro vedení města závazná a současné vedení města slibuje, že je bude dodržovat.

Na starosti by pak měla mít široký okruh témat, mimo jiné řešení zástavby širšího středu města, využití areálu bývalé vodárny u meandru Ohře, problematiku dopravy v Karlových Varech a podobně. Podle odhadů by náklady na provoz nové příspěvkové organizace města měly být kolem čtyř milionů korun ročně.
0 komentářů
přidat komentář

Související články