Radnice ve Šternberku plánuje postavit atletický stadion

Vložil
ČTK
13.08.2017 13:45
Šternberk

Šternberk - Nový atletický stadion za několik desítek milionů korun plánuje postavit radnice ve Šternberku na Olomoucku, která požádá ministerstvo školství o dotaci. Záměr už schválilo městské zastupitelstvo, stojí v oznámení zveřejněném na internetových stránkách radnice.


"Atletický stadion ve Šternberku by byl využíván Atletickým klubem Šternberk, jehož členové teď dojíždí na tréninky do Olomouce, ale i tam již je kapacita atletického zařízení nedostatečná," zdůvodnilo město projekt. Nový stadion by využívaly také děti ze šternberských škol a studenti gymnázia. O využití stadionu má podle radnice zájem i místní dům dětí a mládeže, sportovní klub a sportovci.

První etapa projektu má stát 37,5 milionu korun, přičemž město může získat dotaci až 20 milionů. Pokud ministerstvo finanční příspěvek schválí, tak by stavba stadionu měla být zahájena příští rok v dubnu a dokončena v listopadu téhož roku. "Vybudován má být ovál o šesti drahách se sprinterskou rovinkou navrženou jako stometrová šestidráha s prostorovou rezervou na doplnění delších dvou drah na osmidráhu," stojí ve zprávě města. Projekt počítá i s vytvořením multifunkčních sektorů pro technické disciplíny. Na travnaté ploše vnitřního hřiště bude vybudován nový závlahový systém s automatickým ovládáním. Travnatá plocha bude sloužit jako dopadové místo pro vrhačské disciplíny a její rozměry umožní zřídit na stadionu hřiště pro fotbal či ragby. V dalších dvou etapách město výhledově počítá s vybudováním komunikací a infrastruktury a stavbou tribuny se zázemím pro uživatele stadionu.

Parametry sportovišť budou splňovat požadavky předepsané národními a mezinárodními federacemi. Na stadionu díky tomu budou moci být pořádány soutěže regionálního i nadregionálního charakteru od atletických disciplín, přes turnaje v kopané a minikopané, soutěže orientačních běžců či handicapovaných sportovců.
0 komentářů
přidat komentář

Související články