Zahájení dostavby muzea v Jablonci oddálí nezájem firem o zakázku

Vložil
ČTK
11.08.2017 10:00
Jablonec nad Nisou



Jablonec nad Nisou - Do soutěže na vybudování přístavby muzea v Jablonci nad Nisou za 60 milionů korun se nikdo nepřihlásil. Muzeum musí výběrové řízení vypsat znova, což oddálí zahájení výstavby o několik měsíců.


"Chtěli bychom začít stavět ještě letos," řekla ČTK ředitelka muzea Milada Valečková.

Výstavba měla začít původně v září, v té době se ale budou teprve vyhodnocovat nabídky. Soutěž bude mít podle ředitelky stejné podmínky jako v neúspěšném prvním kole. "Od oslovených firem nám bylo sděleno, že problém není ani v projektové dokumentaci ani v ceně, ale problém byl pravděpodobně v termínu, kdy bylo výběrové řízení vyhlášeno," řekla Valečková. Soutěž probíhala v období letních prázdnin. "Většina firem je na dovolených a nemá dostatek kapacit na to, aby si zajistila rozpočty a potenciální subdodavatele," dodala ředitelka. Výběrové řízení podle ní vyhlásí v nejbližších dnech.

Přístavba bude mít podobu skleněného broušeného krystalu, hotová by měla být do dvou let. Muzeum její vybudování zaplatí z dotace od svého zřizovatele, ministerstva kultury. Muzeum potřebuje rozšířit kvůli nedostatku místa. Umístit tam chce především stálou expozici vánočních ozdob. Muzeum vlastní patrně největší veřejnou sbírku na světě, čítá přes 15.000 položek. Kromě stále expozice bude v třípatrové přístavbě nově i technické zázemí muzea se sklady, garážemi a vzduchotechnikou. Jedno patro bude volně bude navazovat na stávající vestibul muzea a je koncipováno jako víceúčelový prostor pro krátkodobé výstavy, přednášky či koncerty. V letní sezoně by mohlo být využíváno také jako kavárna.
0 komentářů
přidat komentář

Související články