Při rekonstrukci zlínského Prioru již zmizely nepůvodní přístavby

Vložil
ČTK
11.08.2017 08:10
Zlín

František Lýdie Gahura



Zlín - Při rekonstrukci zlínského obchodního domu Prior postaveného za baťovské éry byly již odstraněny nepůvodní přístavby. ČTK to dnes sdělil jednatel společnosti Prior Radovan Pilich. Obnova objektu by měla trvat rok, sloužit bude jako hotel, restaurace i kancelářské prostory.


Rekonstrukce budovy v centru krajského města začala v červenci. "V současné chvíli jsou již téměř dokončeny nutné venkovní bourací práce, při nichž byly odstraněny nepůvodní přístavby a přístřešky, a uvnitř se odstraňují staré příčky a podlahy. Začíná se pracovat i na plášti budovy. Tyto práce, pro veřejnost určitě velmi zajímavé, budou probíhat po celý srpen," uvedl Pilich.

Objekt byl postaven podle návrhu architekta Františka Lydie Gahury v duchu zlínské funkcionalistické architektury v roce 1932. V 50. letech po necitlivých stavebních zásazích, zejména změnách proporcí oken, ztratil svůj původní vzhled. Po rekonstrukci by se k němu měl objekt vrátit.

V prvních dvou poschodích obchodního domu budou obchody, služby a několik gastronomických podniků. Zachován zůstane i supermarket v přízemí.

Většinu domu bude mít v nájmu zlínská společnost HP Tronic, přední tuzemský distributor a prodejce domácích spotřebičů a elektroniky. Provozuje také síť prodejen Euronics, internetové obchody Kasa.cz a Hej.sk, do skupiny patří i společnost ETA a Resort Valachy ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Skupina má přes 1400 zaměstnanců. Do obchodního domu přesune své administrativní sídlo a zřídí v něm wellness hotel s restaurací.
0 komentářů
přidat komentář

Související články