Offcity workshop: 2. letní workshop na Mlýnském dvoře

Téma: zeleň pro mlýnský dvůr

Zdroj
Šárka Zahálková, Offcity
Vložil
Tisková zpráva
08.08.2017 17:30
Během tří prázdninových víkendových workshopů v termínech 22.7.– 23.7.2017, 12.8.–13.8.2017 a 2.9.–3.9.2017 chceme zabydlet dvůr Automatických mlýnů v Pardubicích. Po velmi úspěšném prvním workshopu, na kterém jsme společně vyrobili bar, spoustu mobiliáře, pískoviště, houpačku na kolečkách a řadu dalších drobností, budeme se všemi, kteří mají zájem, vytvářet další nábytek, něco pro děti a tentokrát hlavně ozeleňovat.

V sobotu 12. a neděli 13. srpna 2017 od 10:00 do 17:00 hodin budeme vyrábět nádoby na zeleň, osazovat je bylinkami, trvalkami, keříky, možná i menšími stromky. Budeme dokončovat, ale i vymýšlet a sestavovat další nábytek, natírat, betonovat, šít a zdobit to, co již bylo vyrobeno. Vítáni jsou všichni, kteří chtějí přiložit ruku k dílu, ať už jen na chvilku, či po celý den či dva. 

Chcete-li pracovat s námi, uvítáme, pokud si přinesete svoje nářadí. Tentokrát využijeme hlavně to zahradnické – lopaty, rýče, hrábě, sázecí lopatky. Vše opět označíme jménem majitele. Určitě využijeme rostlinné přebytky z vašich zahrad. Pokud se vám některé rostliny nekontrolovatelně šíří, nebo se vám již nehodí a vy víte, že se s nimi budete muset na podzim rozloučit, vykopejte je už nyní a přineste je sebou do Automatických mlýnů. Pro všechny rostliny najdeme to správné místo a vynasnažíme se, aby přesazení v ne úplně vhodnou dobu přežily. Stejně tak se bude hodit jakékoliv množství kvalitní zeminy. Nejste-li si jisti, zda jde o vhodné rostliny, či zeminu, nebo kdy a jak je do areálu mlýnů dopravit, ozvěte se Karolíně na telefon uvedený níže.

Jelikož se výroba nábytku z palet osvědčila, zaměříme se na ni i během tohoto víkendu. První várku palet jsme však hravě spotřebovali, proto prosíme ty, kteří mají možnost sehnat další, ozvěte se nám. Část mobiliáře bychom rádi koncipovali jako skutečně mobilní, proto sháníme kolečka všech velikostí s nosností nad 100 kg. Kola a kolečka mohou být součást starých vozíků, koloběžek, dětských kol a všeho dalšího na kolečkách. Nejpotřebnější budou pro dokončení baru.

Na drobnosti z betonu se budou hodit různé mísy a misky, krabice, kalíšky, které se mohou zničit. Stále platí výzva, že uvítáme staré dřevěné židle, či vyřazené školní židličky, nádobí do baru, čisté kovové sudy a podobné větší nádoby na zeleň.

Pro povznesení ducha je opět připraven doprovodný kulturní program určený všem bez rozdílu: vytrvalým pracantům, kutilům, pomocníkům, kolemjdoucím, a to jak dospělým tak dětem. Od sobotního odpoledne bude pilám, bruskám a vrtačkám přizvukovat duo chrudimských dýdžejů: DJ Tracy a Kapitán Kůň. Jejich čistě vinylové sety v rytmu downtempa, trip-hopu, dubu, electra pak kolem 17. hodiny nenápadně přejdou do swingového rytmu. Po úspěšné tančírně argentiského tanga jsme tentokrát připravili tančírnu swingovou, a to opět s otevřenou lekcí pod vedením zkušených lektorů a tanečníků ze Swing Busters, pražského tanečního studia, které se věnuje tancům z doby 30. až 40. let minulého století. V neděli od 14:00 pak zveme malé i velké na představení divadla Anička a letadýlko: Malá večerní snítka, po němž jako bonus proběhne malá tvůrčí dílna s velkou Aničkou.

Za projektem oživování mlýnského dvora stojí skupina dvou umělkyň a jedné architektky (Kateřina Jirsová, Anička Krtičková, Karolína Koupalová), spolek Offcity a naši další společní přátelé a pomocníci, jimž jsou Automatické mlýny srdcovou záležitostí.

Program by nebylo možné realizovat bez finanční podpory Ministerstva kultury ČR, statutárního města Pardubice a Nadace české architektury a bez vlídné výpomoci Divadla 29, Galerie města Pardubic, spolku Terra Madoda, manželů Smetanových a všech zapojených umělců a přátel.

PROGRAM VÍKENDU


sobota 12. srpna 2017
10:00-17:00 Otevřená dílna
10:00-17:00 Sbíráme paměť mlýnů
od 14:00 DJ Tracy (Mighty Souljahs) & Kapitán Kůň
17:00-20:00 Swingová tančírna / otevřená lekce tance Lindy Hop

neděle 13. srpna 2017
10:00-17:00 Otevřená dílna
10:00-17:00 Sbíráme paměť mlýnů
14:00 Anička a letadýlko: Malá večerní snítka & dílna

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články