Ve sportovní hale v Uherském Brodě vznikne internát pro středoškoláky

Vložil
ČTK
30.07.2017 09:05
Uherský Brod

Uherský Brod - Radnice v Uherském Brodě na Uherskohradišťsku chystá přestavbu bývalé ubytovny, která je součástí sportovní haly v místní části Havřice. Ve druhém a třetím podlaží haly namísto ní vznikne internát pro středoškolské studenty s kapacitou 28 míst. Rekonstrukce přijde na více než sedm milionů korun. Práce by měly začít v pondělí a potrvají do září, řekl ČTK uherskobrodský starosta Patrik Kunčar (KDU-ČSL).


O možnost zřízení internátu pro své studenty požádala radnici Střední průmyslová škola a Obchodní akademie Uherský Brod. "Přicházejí jim studenti z větších vzdáleností a hledají si ubytování," uvedl místostarosta Petr Vrána (NK). Rekonstrukci schválili v červnu zastupitelé.

Ve druhém nadzemním podlaží budovy vznikne podle Kunčara studovna, jídelna, vrátnice a pokoj pro čtyři studenty. O patro výš bude kromě pokojů kuchyňka a sociální zařízení. "Rekonstrukce čeká také podlahy nebo rozvody. Pracovat se začne v pondělí, aby internát mohl od 15. září začít fungovat," uvedl starosta.

Náklady na opravy budovy podle něj přijdou na 6,6 milionu korun, dalšího zhruba půl milionu bude město muset investovat do vybavení interiérů. "Se Zlínským krajem jako zřizovatelem školy budeme jednat o výši a délce nájemného. Náš požadavek bude minimálně v horizontu deseti let, aby se nám alespoň část nákladů formou nájmu vrátila," uvedl Kunčar.

Sportovní hala v Havřicích byla postavena v letech 1977 až 1982. Radnice před časem nechala budovu zateplit, opravila střechu a vyměnila okna. Interiér haly stále chátrá, příští rok by se proto město rádo pustilo do jeho rekonstrukce.
0 komentářů
přidat komentář

Související články