Brno chce stavět aquapark za půl miliardy

Vložil
ČTK
25.07.2017 18:40
Brno

Aquapark Kohoutovice

Brno - Brno plánuje v příštích letech postavit za Lužánkami v městské části Královo Pole aquapark. Náklady jsou odhadem půl miliardy korun, ale projekt je teprve v začátku, řekl dnes novinářům primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL).

Aquapark má navázat na současný padesátimetrový plavecký bazén. Nyní u něj vzniká wellness areál za 20 milionů. Příští rok tam město vybuduje i pětadvacetimetrový bazén za 60 milionů, pak se tam budou moci konat i závody. V Brně je v současnosti jediný aquapark v Kohoutovicích, který ale kapacitou nepokryje poptávku.

Brněnští radní dnes schválili návrh podoby nového aquaparku. Vybírali ze čtyř variant a schválili tu se střechou v podobě mořské vlny. "Při výstavbě se počítá s vybudováním parkoviště a zajištěním přístupové cesty k dalším sportovním stavbám, které by tam měly vyrůst," uvedl Hladík.

Město v budoucnu plánuje postavit za Lužánkami i nový fotbalový stadion místo starého a chátrajícího. Za pomoci soukromého investora by tam měla vzniknout i hokejová hala pro klub Kometa Brno.

Pokud jde o aquapark, město podle Hladíka nechá vypracovat 3D model a vizualizaci, se kterými na podzim pojede na veletrh do Mnichova. "Buď najdeme soukromého investora, nebo to budeme financovat jako město. Chceme, aby vznikl jeden kompletní areál, ve kterém si bude moct návštěvník koupit i vstupenky samostatně do jednoho nebo druhého bazénu, do wellness nebo aquaparku a kde budeme moct pořádat závody," dodal náměstek hejtmana.

Město uvažovalo o aquaparku ve zmíněné lokalitě už před 20 lety. V devadesátých letech vznikla projektová dokumentace, stavba byla vyprojektovaná a povolená. Nakonec ale ze záměru sešlo.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Odborníci na vlny
Adam Rujbr
27.07.17 09:00
zobrazit všechny komentáře

Související články