Benešov vypíše architektonickou soutěž na úpravy centra

Vložil
ČTK
03.07.2017 16:40
Benešov

Benešov - Benešov plánuje úpravy Masarykova a Malého náměstí. V září bude vypsána architektonická soutěž, k budoucí podobě městského centra se bude vyjadřovat i veřejnost. Výsledek by měl být znám příští rok na jaře, řekl dnes ČTK starosta Petr Hostek (ČSSD).

"Předpokládáme, že studií bude víc a lidé si vyberou vítěznou variantu," uvedl.

Náměstí by podle něj mělo být přirozeným centrem, kde se budou lidé cítit dobře, mohou se projít, posedět a dát si tam kávu. Nepočítá se však s tím, že by tam nejezdila auta. Návrh na vybudování velkých podzemních garáží je podle starosty z finančního hlediska nereálný. "Není v možnostech města, aby se z náměstí vyloučila doprava," řekl.

Městské centrum potřebuje podle Hostka rekonstrukci už delší dobu. Problémem je přerostlá zeleň, nedostatek míst k posezení. Lidé by se měli vyjádřit k tomu, kolik má být na náměstí zeleně, laviček či vodních prvků nebo zda si přejí větší prostor pro shromažďování.

Svá náměstí opravují i další města. Podobnou architektonickou soutěž v minulosti vypsala například Lysá nad Labem na Nymbursku. Cílem nové podoby Husova náměstí v Lysé by mělo být například zklidnění dopravy a lepší průjezdnost i parkování a zlepšení podmínek k odpočinku. Celý prostor by měl být také multifunkční a bezbariérový.
0 komentářů
přidat komentář

Související články