Stavební uzávěra znemožní zástavbu Krásné vyhlídky

Zdroj
Pavel Šubrt
Vložil
ČTK
06.10.2006 18:00
Mladá Boleslav

Mladá Boleslav - Městská rada v Mladé Boleslavi vyhlásila stavební uzávěru v místě zvaném Krásná vyhlídka pro stavby, které by zasahovaly nad současný povrch komunikace. Právě v této lokalitě s výhledem na lesopark Štěpánka a historickou část města chtěl soukromý investor postavit několik metrů nad terénem kavárnu. Stavební uzávěra to znemožní. ČTK to dnes řekli zástupci vedení města.

Návrh na stavební uzávěru podal zastupitel Miroslav Čuban (ČSSD), který měl námitky proti chystané výstavbě kavárny. Uzávěra nevylučuje stavební úpravy či výstavbu objektů ve svahu pod komunikací, pokud nebudou zasahovat nad terén.
Krásná vyhlídka je dosud nezastavěná část frekventované třídy T. G. Masaryka a je z ní ojedinělý výhled na lesopark Štěpánka a historickou část města s areálem kostela sv. Havla. Již dříve měli zájem někteří podnikatelé vyhlídku zastavět, ale jejich projekty město nepodpořilo. Nový návrh soukromého investora počítal s tím, že by prosklená kavárna stála na sloupech několik metrů nad úrovní chodníku. Pro lidi, kteří by nechtěli navštívit kavárnu, by tak zůstala možnost prohlížet si město přímo z ulice. Součástí objektu by byly i veřejné toalety.
Agentura Werbung Bohemia provedla kvůli tomuto záměru průzkum veřejného mínění v šesti lokalitách mezi 900 obyvateli Mladé Boleslavi ve věku 15 až 70 let. Téměř 70 procent dotázaných jednoznačně souhlasilo s výstavbou kavárny s vyhlídkou na Staré Město a téměř stejnému počtu dotázaných se líbil i konkrétní projekt kavárny. Kritici záměru naopak chtějí zachovat neomezený výhled z místa. Zastánci projektu naopak upozorňují na to, že současná podoba místa krásná není a mohla by se díky záměru změnit k lepšímu.
Primátor Svatopluk Kvaizar vyhlášení uzávěry kritizuje a považuje je za nekoncepční v místě, kde územní plán stavbu kaváren a podobných zařízení umožňuje. Naopak jeho náměstek Robin Povšík prohlásil, že přinejmenším toto opatření umožní vést hlubší a kvalifikovanější diskusi o budoucnosti místa. Povšík i Kvaizar připustili, že uzávěru může zrušit nová městská rada po komunálních volbách.


> Většina lidí souhlasí s plánem kavárny v M. Boleslavi [11.8.2006]
0 komentářů
přidat komentář