Archiv má potíže s fasádou, lidé nemohou chodit podél budovy

Vložil
ČTK
22.06.2017 11:05
Brno


Brno - Deset let od dostavby Moravského zemského archivu v Brně se na fasádě objevily vážné technické problémy. Kvůli hrozbě zranění lidé dočasně nemohou chodit podél budovy. Vedení archivu po konzultaci s odborníkem vymezilo ochrannou zónu kolem objektu. Badatele a další návštěvníky žádá prostřednictvím svého webu o trpělivost a pochopení.


"Na fasádě depozitáře se skutečně vyskytl technický problém, jehož příčinu zatím neznáme. Záležitost proto intenzivně prošetřujeme a v souladu s doporučeními odborně způsobilé osoby jsme preventivně přijali celou řadu bezpečnostních opatření, která mají eliminovat možná rizika," sdělil dnes ČTK ředitel archivu Ladislav Macek.

Podle neoficiálních informací z budovy odpadlo několik skleněných tabulí, což Macek na dotaz ČTK nepotvrdil. "Pokud bude třeba zveřejnit další informace, bude tak samozřejmě učiněno v souladu s příslušnými předpisy, a to primárně prostřednictvím našeho webu a upozorněními na místě samém," uvedl ředitel.

Budova na okraji bohunického univerzitního kampusu je v provozu od roku 2007. Nové sídlo pro Moravský zemský archiv stálo 685 milionů korun. Odborníci budovu vyhlásili jihomoravskou stavbou roku 2007.

Stavba je rozdělena na dvě části - železobetonový blok je propojen koridorem s lehkou oceloskleněnou konstrukcí provozní budovy, která má podle přání architektů vyjadřovat otevřenost, lehkost a vstřícnost ve vztahu k historikům a badatelské veřejnosti.
0 komentářů
přidat komentář

Související články