Vyškovský zimní stadion už má střechu, stavba jde podle plánu

Zdroj
Libor Popela
Vložil
ČTK
19.06.2017 14:45
Vyškov



Vyškov - Nový zimní stadion ve Vyškově už má střechu, stavba jde podle plánu. Stavbaři i vedení města stále počítají s tím, že bruslit by se v něm mohlo od listopadu. Stavba stadionu začala po demolici starého, stavbu už v těchto dnech překlenula oblouková střecha.


"Je to ocelová samonosná oblouková konstrukce, která je zajímavá tím, že má sílu pouhé dva milimetry. Je to speciální plech, který nerezaví a má 50 let záruku. Zajímavé je to i tím, že celý ten vnější plášť je namontovaný během několika málo dní," uvedl za společnost Zimní stadion Vyškov Tomáš Halas. Firma zimní sportovní stánek staví a bude jej i 15 let provozovat.

Původní stadion byl ze 70. let, stavěli ho lidé v takzvané akci Z. O jeho zbourání a stavbě nového rozhodli zastupitelé už v roce 2015, rekonstrukci zavrhli. Hlavními důvody bylo to, že ke stadionu neexistovala stavební dokumentace a statika už neodpovídala aktuálním normám.

Na konci června má být podle Halase vnější plášť haly hotový, následně se začne se zateplováním. Na červenec je v plánu montáž podloží ledové plochy a začátek montáže technologií. "Zatím se žádné problémy nevyskytly," uvedl Halas.

Spokojený se stavbou je i vyškovský starosta Karel Goldemund (ČSSD). "Pořád se držíme zhruba 14 dní před harmonogramem, a já jsem pevně přesvědčený, a opakuji to neustále, že v listopadu si můžeme nazout brusle," uvedl.

Město za stadion zaplatí téměř 138 milionů korun. Zhruba 127 milionů tvoří samotná výstavba. Zbytek jsou například úroky, troje bankovní záruky, pojištění a další. Vyškov částku splatí v šesti etapách, první platba je stanovena na konec roku 2018.
0 komentářů
přidat komentář

Související články