Brno-střed chce postavit dětské centrum se školkou

Vložil
ČTK
08.06.2017 13:25
Praha

foto: areál Fischerovy cihelny v místě dnešní Trýbovy ulice
Brno - Městská část Brno-střed plánuje v lokalitě Starého Brna u Pivovarské ulice vybudovat za 50 milionů korun sportovně-kulturní centrum pro mládež. Novinářům to dnes řekl radní městské části Petr Bořecký (ANO). Kromě venkovního prostoru pro různé sporty mají být na okraji centra tři budovy s tělocvičnou, společenským sálem a mateřskou školou pro 50 dětí. Práce by mohly začít v roce 2019 a potrvají zhruba rok a půl, doplnil Bořecký.


Centrum bude v místě, kde dřív stávala Fischerova cihelna. Radnice vyhlásila na jeho podobu architektonickou soutěž, přihlásilo se pět účastníků a vyhrál ateliér Visage s architekty Ivanem Palackým, Romanem Čerbákem, Tomášem Doležalem, Petrem Čáslavou a Martinem Klenovským. "Základní myšlenkou vítězného návrhu je rozdělení jednotlivých provozů do tří objektů, které jsou propojené společným foyer," uvedl Bořecký. Ve foyer bude i prostor pro knihovnu, šatny a zázemí, ale taky pro kavárnu, která bude mít venkovní atrium mezi společenským sálem a školkou, odkud bude vidět i na Špilberk. "Součástí areálu bude věž, ze které bude možné dohlédnout až na Petrov nebo na zvonici augustiniánského kláštera," doplnil architekt Palacký.

Podle něj bude střecha objektů přístupná veřejnosti a bude tvořit ovál se stezkou a odpočinkovým místem, z něhož bude možné sledovat sportovce. Společenský sál pro pořádání koncertů nebo přednášek i tělocvična budou podle místostarostky Brna-střed Michaely Dumbrovské (KDU-ČSL) přístupné veřejnosti stejně jako prostor před budovami. Školka bude mít ale samostatný provoz.

Podle Bořeckého radnice vyčlenila na projekt 10 milionů korun a 20 milionů má přislíbeno z magistrátu. Další dotace se bude snažit získat.
0 komentářů
přidat komentář