Drazí architekti... pozvánka na výstavu do GAB

Zdroj
Gabriel Kurtis, Galerie Architektury Brno
Vložil
Tisková zpráva
13.06.2017 08:20
V úterý 13. června 2017 v 18.00 hodin bude v prostorách Galerie Architektury Brno zahájena výstava "Drazí architekti...", kterou uvede kurátorka Karolína Plášková.

Výstava „Drazí architekti…“ chce podnítit diskusi na téma role architekta v současné společnosti – jak je vnímaná samotnými architekty, tak i jinými profesemi, které se zabývají společenskými či environmentálními tématy (geografové, sociologové, antropologové, politologové, kunsthistorici, filozofové, umělci, ekonomové, politici atd.).

Úlohou architektů a urbanistů je artikulovat požadavky společnosti a podrobovat je kritickému pohledu. Mají nástroje, jak ovlivnit vývoj a fungování osídlení a krajiny. S rostoucí komplexností navrhování vystavěného prostředí se však architekti a architektky často omezili na pouhé naplňování normativních, formálních či ekonomických nároků a rezignovali na jejich zpochybňování či vyjadřování se ke společenským otázkám souvisejícím s plánováním měst. Spousta architektů a architektek zapomněla na etiku architektonické praxe a společenskou zodpovědnost.

Součástí výstavy budou dvě doprovodné moderované diskuze, jež se budou konat v úterý 13. června 2017 od 17:00 hodin a ve středu 21. června 2017 od 18:00 hodin v Galerii Architektury, Starobrněnská 18, Brno.

Výstava bude otevřena od úterý do neděle od 10:00 do 18:00 hodin a potrvá do 27. června 2017. Vstupné na výstavu je dobrovolné.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články